Wednesday, July 21, 2010

... AkHiRnYa!! tWiLiGhT eEcLiPs ...


Salamz...

Akhirnya... akhirnya... dan akhirnya dapat jugak tgk citer nie. Semalam tgk kat Mid Valley ngan wife. x budget pun nak tgk tapi memandangkan hujan petang semalam lebat ala-ala perang saudara.. terpaksa le membawa diri ke midvalley. Kalau x... terpaksa le melayan jam yang tak hingat tu. jam gegile sampai kenderaan kat atas jalan raya tu dah macam parking dah. hehhe..

Movie nie start jam 7.15pm. kat dalam movie theatre tu x de le ramai sgt org. kire half full gak le. eh! half full ke half kosong? mwhahah.. unfinish discussion.. yg entahhapahapahentahnyer tu.. start je citer tu.. scene bella and budak edward tu tgh bercinta kat kebun bunga... then... terdengar le suara2 kat dlm panggung tu mengeluh secara berjemaah. nie bukan mengeluh sebab penat tapi mengeluh ala2 "eee... sweetnyer.. kalau le aku jadi bella". mwahaha.. x faham aku. terpulang le. lagi satu part bila first scene jacob muncul.. memasing seronok cam nak terangkat kerusi tu. hehhe.. aduhai...

ok..ok.. tentang citer The Twillight Saga yang ketiga nie, Eclips... citer dia boleh tahan. personally aku bagi 3.8 bintang dari 5 bintang. more to love conflict rather than action. action tu ade tapi ditenggelami oleh love conflict.. cinta tiga segi atau cinta piramid. bukan sistem piramid MLM tu. hehehe.. Generally, aku puas hati ngan citer.. cuma part lawan antara Cullen family, serigala clan ngan new breed vampire tu... ada kureng sket. graphically mmg best tapi cam simple sgt le plak. cam senang je nak kalahkan new breed tu. kata diorang power. family edward tu x de saper pun yang cedera parah. sume macam baru habis lawan budak2 sekolah je. hebat sungguh..

aper pun... masih banyak movie yang perlu di tonton. banyak betul citer2 wayang yg best2 skang. x pe.. x pe.. slow2. ade masa akan ku tonton juga.. hehe

Salamz



No comments:

Post a Comment