Monday, August 9, 2010

... JaKaRtA - 3rD daY ...

Salamz...

Hari ketiga dimulakan dengan sarapan di hotel macam biasa. tetiap hari makan nasi goreng. menu kat hotel yang kitorang duduk tu (Hotel Mirah) mmg banyak. tapi for breakfast.. ade 3 menu je namely nasi goreng, bubur nasik and roti bakar. sememangnya org yang berperut comel cam aku nie akan makan nasi goreng. hehehhe...

Hari ketiga.. kitorang bercadang nak gi Chempaka Emas lagi sebab semalamnye x habis shopping lagi. Barang2 tunang and kawin Lynn (adik ipar aku) x settle lagi. tapi.. before gi sana.. kitorang bercadang nak singgah dulu ke Grand Indonesia Mall. Mengikut kata supir day 1 kitorang tu.. Grand Indonesia Mall ni biasanye tempat2 artis je. barang2 yang di jual kat mall tu kire barang2 branded je la. so.. kitorang nak gak le rasa tempat tu. niat nak membeli tu mmg x de le melainkan kalau ade saper2 nak sponsor.. mahal tu...


Ni la katil yang menjadi tempat beradu untuk melepaskan penat dan lelah.


Kat sebelah kiri tu adalah salah satu pintu masuk ke Hotel Sheraton. Kalau dari hotel kitorang nak ke station bas transjakarta tu.. kena lalu jalan ni.


Adeq Bob dengan hepi nyer bergambar ala2 burung merak.. kih kih kih


Walaupun x berkesempatan nak stay kat hotel sheraton (dah destinasi budget le katakan)... kitorang masih mampu bergambar di papan tandanya. kui kui!


Ni la jejantas yang perlu dilalui kalau nak ke station bas yang ada kat tengah2 jalan tu.


Ni view dalam bas transjakarta tu. bersih je and x de le mampat. tenang and selesa. berbaloi-baloi. Kelihatan wife and my mom-in-law sedang hepi2.


Pada saper yg x pernah dtg Jakarta, leh dikatakan 90% teksi kat Jakarta nie adalah Toyota. kebanyakannyer Toyota Vios. Pergh!! Kat Kuala Pilah pun x de teksi camni tau.


Ni facade Grand Indonesia Mall facing jalan utama. Kat sini la artis2 such as Kris Dayanti suke shopping. aku pun gi sini. so.. kire setaraf la kitorang. mwahaha...


Pose manja dari kami.. hehehe


Adik2 ipar ku yg tengah menganggumi keindahan Jakarta.


No komen... =)

Personally... mall ni bukan sahaja grand. bagi aku... ianya terlalu grand hinggakan KLCC kita pun x leh celen. barang2 dia sumenyer fullaweh... kire2 tahap Donald Trumph je leh beli. tu pun Donald Trumph kena kumpul duit dulu before shopping sini. heheheh...

Kitorang lepak kat mall nie x lama. then kitorang straight gi Chempaka Emas. masih banyak bende nak beli. aku x beli aper2 la.. yang lain tu la. hari ketiga nie, kaki aku mmg dah cramp. jalan pun kaki berdenyut-denyut. tapi ku gagahi juga. Macam biasa.. kami kuar dari Chempaka Emas tu bile dah malam. time2 peniaga2 kat situ tgh kemas n ak tutup kedai, time tu la kitorang balik. memang shopping habis-habisan. sampai habis la duit. heheheh..

Salamz

No comments:

Post a Comment