Monday, December 20, 2010

... pAiNtBaLL - 18 DeC 2010 ...

Salam..

Pada 18 Dec 2010 bebaru nie.. aku, wife and family kat KL nie ade buat gathering adik beradik. x de buat apa kecuali main paintball. ini kali kedua aku main paintball. first time, bulan lepas yg telah disponsor oleh boss aku. kitorang main satu ofis. tapi kali nie, adik beradik and sedara mara je yang main. sajer je nak ajak diorang main sebab yang lain x pernah main paintball. kitorang main paintball kat Tour Bunkers Paintball kat Jalan Batu Arang (http://tourbunkerspaintball.blogspot.com). Memandangkan ramai yang x dapat join.. so at last dalam kumpul 8 orang je. x pe la. first time. lain kali leh ajak ramai2 lagi.

Tempat ni memang best coz rasa mcm perang bebetul. x de le main macam kat padang and dicover oleh belon2 yang besar2. nie main kat tempat lumpur baik punyer. siap ade perang dalam hutan lagi. aku sangat2 syorkan korang datang sini. marsyal2 kat sini sume sporting2. time kitorang main nie.. ade bro shook and en asri bersama beberapa adik2 yang dibawak oleh marsyal sendiri. kitorang start main jam 9.30am. tapi before main.. kena le briefing tentang paintball and ciri2 keselamatan dulu. kitorang ni kan newbies..


muke masing2 khusyuk time briefing by Bro Shook. En Asri meng'usha' dari kejauhan.

Kitorang main 7 game. sorang dapat 500 peluru. lepas tu plak memasing cam takut je nak tembak at the first 2 games. so, byk la game leh main. penat memang penat tapi seronok tu mengcover kepenatan. ape pun.. group aku menang.. hahahahahha (gelak bangga). walau pun menang, aku kena tembak 2 kali kat ubun2. sakit tuuuu.. thanks to saper entah (for the first shot) and pada hazwan (for the second shot). siap le korang lain kali. hehehe.

no matter what, yang penting sume enjoy... and sume x sabar nak main lain kali. kitorang pun main suke-suke je. bukan tournament pun. so.. ade sket pics ehsan dari Lynn's camera and camera aku. so.. enjoy the pics.

muke-muke bersemangat before start game


parent-in laws datang bagi semangat dengan membawa nasi lemak kepada kami2 yang belum breakfast lagi


Rizal yang menjadi mangsa tembakan aku... hahaha... bangganye aku


wife aku yang kepenatan tengah2 perang. hehehhe.. cian baby..




fuiyo!! macho seh mamat nie. hehhe.. aku ler ni.. memang hensem lah




posed by Lynn, hazwan and Angah


Lynn kat atas pokok. port sniper


setelah semuanye selesai. muke masing2 dah macam baru habis buat rumah. heheh

Secara ringkasnya, pengalaman nie one of the best kitorang adik beradik. good sport to tighten the relationship among family members. x kire saper menang... saper kalah... janji kita enjoy!!!

Salam...

No comments:

Post a Comment