Tuesday, May 31, 2011

... CaMeRoN hIgHlAnD - pArT 5 (FinAl PaRt) ...

Salamz..

ok... continue dari part 4. Lepas je gi Butterfly farm tu.. kitorang singgah lak kat Time Tunnel. tempat ni recommended by kakak aku (kak lang) sebab dia dah pergi sebelum ni. time tunnel ni actually galeri barang2 lama. biler tgk barang2 dlm nie.. teringat kisah2 time kecik2 dulu. memang nostalgia le tempat nie. best! maybe generasi yg lebih mude x suke kot tempat nie. diorang bukan ade nostalgia dulu2 pun. lahir2 je main ipad. hahahaha.

ni la entrance time tunnel tu. nampak kecik je tempat nie tapi biler masuk.. boleh tahan gak besarnya. Entrance fee is RM5 per person


tin dumex zaman dahulu kala. skang x dapat le nak carik tin camnie


drama sketsa sket. aku menjadi apek jual aper pun aku x tau. ade aku kisah? mwahah

Ni le dapur gas dulu2. mak aku pernah ade bende nie. guna untuk masak rendang. heheh


bob walau kat mana pun still nak memasak. hehehe

Lepas habis je kitorang menjelajah Time Tunnel tu.. kitorang straight ke Bus Station kat Tanah Rata for beli tiket bas untuk abah and tok. Esoknyer tu abah and tok akan naik bas ke Ipoh sebab ade sedara nak kenduri.
ni le Cameron Highland Bus Station. Ala2 bus station kat Kuala Pilah le. Style..

Settle je beli tiket bas tu.. kitorang balik apartment. mmg penat gilos lepas jalan sepanjang hari. suasana lah mmg sejukkkk. Lepas mandi and solat... masa untuk menjamu selera. menu malam tu disediakan oleh abah and bob. ngan badan yang penat and lepas mandi.. perut mmg dah lapar. ngan memacam makanan yang disediakan.. aku mmg melantak tahap mcm x de lagi hari esok. hilang diet. aku makan meehun je dah 3 pinggan. hahah.. tu buruk lantak namanye. saper suruh abah masak meehun sedap sgt. aku lak mmg pantang ngan meehun nie... pantang nampak. hahahahaha..

menu yang menjadi asas kepada kegemukan aku kat Cameron Highland nie.

Friday... last day kat Cameron Highland nie. Memandangkan dalam pukul 2 lebih nanti ade hal sket kat plaza damansara, kl... kitorang kena gerak pagi le. tapi sebelum balik.. aku and wife bawak abah and tok gi jalan2 sket. sian lak bile diorang datang Cameron tapi duk umah je. First place kitorang gi ialah Healthy Strawberry Farm yang berdekatan ngan apartment kitorang. kat sini, abah shopping cactus. harganya same le gak ngan cactus valley yang aku gi sebelum nie.

Then aku bawak diorang gi ladang strawberry lak. Ladang strawberry yang kitorang singgah tu namanya Ladang Strawberry KHM. Ok le gak tempat nie. better dari first strawberry farm yang kitorang gi hari tu.

Ni le KHM Strawberry farm tu. kat Taman Sedia

Wife posing ngan strawberry. Cantik gak farm tu.

Kelihatan abah and tok tgh shopping.


aku ngan aksi kupu2. hahah..

Memandangkan dah lewat, so.. aku and wife straight hantar abah and tok ke bus station. Sebelum tu.. sempat le posing2 jap amik pic untuk kenangan.

aku x tau nape tapi dalam pic nie aku nampak bulat semacam. maybe sebab meehun yang aku makan malamnyer tu. mwahahah..

lepas hantar abah and tok.. kitorang balik apartment amik bob and barang2. settle check out.. kitorag straight balik kl. memandangkan datang Cameron dulu ikut tapah.. balik lak kitorang nak ikut simpang pulai. jalan simpang pulai much better compare ngan jalan tapah. cume jauh gilos je. dari simpang pulai ke simpang masuk jalan tapah tu je dah 38km. so.. sesapa nak gi cameron.. aku cadangkan kalau cuaca elok.. naik le guna jalan tapah je. dekat.. much2 dekat. tapi kalau hujan lebat ke.. aper ke.. elok le ikut simpang pulai. just my 2 cent...

So.. itu le je sedikit kenangan yang aku leh share sepanjang bercuti ke Cameron Highland. secara ringkasnya.. mmg best and maybe leh datang lagi masa depan. budak2 mude zaman IT ni may be x berkenan sgt nak dtg sini sebab bukan ade apa pun. shopping complex ke.. wayang ke.. mmg x de. tak caya.. ko tanyer le apek2 kat cameron tu. nak shopping mmg ade banyak port tapi shopping sayur2an and gift je le. yang lain x de..

InsyaAllah.. ade masa aku akan share lagi trip2 yang seterusnya.. tungguuuuuu..

Salamz...


No comments:

Post a Comment