Monday, November 12, 2012

TrIp To KoReA - KoReA tOuRiSm CeNtRe In HaP SeNg ToWeR, JaLaN p.RaMlEe

Salamz...

Ya Allah!! Kalau di usha2 pada tarikh akhir aku update kat blog nie.. mmg layak sgt2 la aku menang anugerah blog yang paling x semenggah dan yang paling lembap sekali dalam sejarah penulisan blog. tapi x pe.. atleast ade blog daripada x ada langsung. wah!! masih nak berlagak.

Dalam setahun dua nie... macam2 yang berlaku dan terlalu banyak untuk dikongsi dengan sesiapa yg sudi baca blog nie. tapi x pe la.. barang yang lepas jangan dikenang, kalau dikenang... merana badan. hambuih ko.. hehehe..

ok2.. skang nie aku nak kongsi antara benda yang paling besar berlaku dalam hidup aku iaitu gi melancong ke Korea Selatan. actually, yang akan ke sana cuma kami bertiga iaitu aku, my beloved wife and bob (adik ipar aku). Trip kami ke Korea nie x ada la lama sgt.. fly ke Korea 16 Nov 2012 and fly back to Malaysia pada 22 Nov 2012. InsyaAllah, aku akan cerita in details apa yang kitorang buat kat sana dalam threads yang seterusnya nanti. doa2kan la Allah memberi aku semangat nak meng'update' blog nie dengan jayanya. Threads yang seterusnya insyaAllah gak aku akan citer persiapan kami untuk ke sana.

Ok2.. x guna banyak bunyik, skang aku nak citer pengalaman kitorang ke KTC atau Korea Tourism Centre di Menara Hap Seng, Jalan P.Ramlee. Yang gi sana ialah aku, wife and mak mertua aku yang kami heret bersama. Terima mak coz sudi ikut kami.. hehehhe.. bob x ikut kerana dia gagal diselamatkan. Maklum la.. keluar pepagi. Kami ke sana hari sabtu bebaru nie (10 Nov 2012).

KTC ni dibuka sejak 2008 lagi. KTC nie ditubuhkan adalah sebagai pemberi info dan membuat promosi tentang Korea selatan terutama kepada mereka2 yang nak ke sana. so, kami ni mmg cukup sifat and syarat le untuk ke KTC ni. sesapa nak check tempat nie, sila buka website diorang, http://www.visitkorea.com.my. KTC nie kat ground floor je.. bebetul berdepan ngan Starbuck kat dalam Menara Hap Seng tu. 

 facade KTC

 pintu masuk KTC. cantik tempat nie

antara hiasan yang dapat dilihat dari luar KTC

Front desk yang penuh ngan pamphlet yang sgt2 berguna 

 colorful tempat nie.. mmg budaya diorang ni penuh colorful mcm bunga2 kat korea gak.. heheh

 antara pamphlet yang ada

  


 wife ngan bebudak F4 korea

 my wife ngan my mak mertua. posing sakannn. berlatar-belakang kan baang2 hiasan

 wife tgh bincang tentang itinerary kami kat korea ngan mamat korea yg jaga tempat nie.

 cantik gak susunan tempat nie. barang2 yg ada pun best2 untuk di tgk

kotak2 ni kalau buat hiasan kat umah mmg cun la.

 ahjumma2 ni sibuk buat preparation untuk kelas memasak. tapi kitorang x de le nak tunggu.

mom and wife tgh posing. 

 yeay mamanim..

walaupun mak mertua aku x gi.. tapi dapat try baju korea pun dah best

terasa amat kacak and hebat time nie. mwahahah


boleh buat cover cerita korea. 


 ni baju yang mula2 wife aku cuba. kecik sebab mmg baju utk budak kecik. heheh

wife andf mom-in-law. walaupun baju dia berlapis2... tapi x panas sebab nipis and material kain tu yg sejuk je

 wife ngan satu set baju termasuk topi kecik yg aku x tau namanyer ape. heheh


Kami kat sini x de le alama sgt coz tempat tu makin lama makin ramai org. Plus, masa kami datang.. kedai faceshop ada buat event dlm KTC nie. ye la.. faceshop tu kan produk korea. Pada aku, tempat nie is a must for those people yang berhasrat nak gi Korea. 

Kat KTC nie, better kalau korang buat itinerary korang dulu then bincang ngan staff2 kat sini. tanya pendapat diorang pasal itinerary korang tu samada ok ke x. kalau x.. diorang akan bagi suggestion. 

Ok.. sila sambung tgk pics bebarang lain yang ada di sini. sila2....


 bende ni ade sebelah pintu masuk. walaupun topeng2 ni dari korea tapi dan huduh bebenar rupenyer, tapi ianya x menggambarkan wajah sebenar org2 korea. hahahahah... kalau gini rupa diorang, x kan le aku nak gi sana.


 kasut2 yang comel. x try pun coz kakiku kan comel saiznyer


 nie la baju2 yang aku and family try tu. x banyak tapi cantik2. kalau nak try baju2 nie.. better datang before 9am. kalau x.. kena tunggu turn la

 comel banget kan?


posing before kitorang balik

sempat posing ngan jang geum. ni le antara citer korea yang best utk tgk. thanks to my wife yang telah berjaya meracuni aku ngan citer2 korea.. heheh

in conclusion, tempat nie mmg best. mmg berbaloi datang sini. ade beberapa voucher yg leh kita dapat kat sini yg sgt berguna time di korea.


No comments:

Post a Comment